22 Mayıs 2016 Pazar

Nurtepe



Eger buralarda yeniyseniz gideceğiniz adresi duvar yazılarından bulacağınız yer.

Buraya yılın yarısında otobüs girmez (atıyor). Her yıl bir kere otobüs yakıldı haberini duyarsınız oradan buradan ya, o yüzden minibüscu abilerimize burda saygi sonsuzdur, kendileri de kornayla destek verirler mevzu neyse. Eylem varsa o janti istiflerini hic bozmadan ve muhtemelen sığar miyim da demeden delikanlı delikanli dalarlar ara sokağa. Siz de kutu kutu camlardan havadaki fisekleri izlersiniz, önünüzde set olan tomalara bakar, hayirlisiyla bir eve varayim da der, akşam eve varmadan önceki ilk ve son duanizi oracıkta evrene birakiverirsiniz.

Pazarında bile bireysel eylemler hemen yüzünüze çarpar. Hiç gocunmaz çekinmez musteri kaybeder miyim diye neyi destekliyorsa söylerler pazarci esnaf. Oylar HDP' ye, mandalina 3 lira diyen abinin  kendinden eminligini de başka hiç bir pazar muadili ortamda gormemistim. Millet paranın kölesi değil belli ki paraya araç gözüyle bakıyor, işte bi cogumuzda eksik olan, takdir edilesi yan.
Fırın açan insanın kapılara onlu arkali bi sayfa ekmek ve halkı anlatan, sosyal bir amaç için açtığı fırını, firinci da adam gibi adam. Halk'in halk ekmekle sınırlı kalmadığı, Halk Eczanesi, Halk Market'i.
İlk geldiğinizde atmosferini bir kaç  km öteden alacağınız dokusu, ilk geldiğimde korktuğum abilerimiz. Gece görünce güven veren bıyıklı solcu gençlik ve mahalle ahlakı. Ve özellikle bana hiç laf atilmayan yer. Bu konularda tutucu ve ortalama ahlaki olan, taksici Kadir'in bile bi sıkıntı olursa haber ver, bu mahallenin cocuguyuz dediği sosyal bir düzen.
Geceleri sokakları karanlık, lambaları kırılmış mağdur semt ayrıca, çöp konteyneri da hemen hemen bulamazsınız. Çöp bir dert. Çöp arabasi gelmeden ayakkabıları giyip hemen önce atmali sorumluluklar, herkes eşofmanlı, görev ciddi.
Ama nurtepe değişiyor. Sermaye yavaş yavaş içe doğru sokuluyor ve normal dışı bu sosyal dokuyu da uzun vadede kölesi yapacak gibi. Metrosu gelen, her mahallesinden inşaat ve is makineleri fışkıran, evlerin 3 katına katlandığı Nurtepe.

Özleyecegiz reyiz!
Biraz varoştun ama güzeldin be..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder